Wat doet een Loodgieter in Amsterdam?

Home > Wat doet een Loodgieter in Amsterdam?

24-05-2019

Wat doet een loodgieter in Amsterdam nou eigenlijk? Wie zijn toch deze veelzijdige vakmensen die dag en nacht klaarstaan om problemen te herkennen en op te lossen? Het woord loodgieter vangt de betekenis van dit beroep tegenwoordig niet meer. Het komt namelijk van het gieten van lood voor loden pijpen, maar loden pijpen zijn al een tijd verboden voor waterleidingen.

Loodgieter Amsterdam

Daarnaast zijn loodgieters zeker niet meer alleen maar bezig met het leggen van waterleidingen. Deze vakmensen worden daarom tegenwoordig steeds vaker aangeduid als installatiemonteurs. We kunnen pagina’s vol schrijven over wat het loodgieterswerk van onze loodgieters in en om Amsterdam allemaal kunnen en doen, dus om het overzichtelijk te houden hebben wij 8 werkzaamheden van deze klustoppers voor u op een rij gezet.

Β 

Heeft u zelf last van een verstopping, de CV Ketel of uw sanitair? Maak dan een afspraak

Β 

Maak een vrijblijvende afspraak

Β 

1. Lekkage? Loodgieter in Amsterdam!

Lekkages kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals:

  • Leidingschade;

  • Houtrot;

  • Schimmelvorming;

  • Dakschade.

Het is aan een loodgieter om snel en secuur te bepalen wat het probleem is en hoe de lekkage verholpen kan worden. Niet alleen kennis van het vak, maar ook inzicht in de structuur van het huis is dus een vereiste voor deze duizendpoten.

2. Cv-ketel installeren? Loodgieter!

Een cv-ketel is het hart van uw verwarming in huis. Voor een goede verwarming door het hele huis zult u dus een cv-ketel moeten plaatsen. Deze klus luistert heel nauw, omdat er niet alleen een goede plek voor de cv-ketel gekozen moet worden, maar de aansluitingen naar lokale verwarmingselementen ook secuur gelegd moeten worden. Een professional inschakelen is zeker een must!

3. Sanitair aansluiten? U raad het al: Loodgieter!

In een nieuw huis moet uiteraard ook sanitair aangesloten worden. In sommige gevallen zal de al aanwezige sanitair gerenoveerd moeten worden en laat dit nou ook een van de werkzaamheden zijn die een loodgieter kan. Ja, we zeiden het al: Loodgieters doen tegenwoordig veel meer dan enkel waterleidingen aanleggen en verleggen.

4. Riolering leggen

Niet alleen is riolering leggen een mogelijkheid bij professionele loodgieters, het is onderhoud van riolering is ook erg belangrijk om onder andere lekkage te voorkomen. Deze klus kan soms best even duren, maar dat is het zeker waard om ervoor te zorgen dat uw huis over een stevige en goedgelegde riolering beschikt.

5. Afvoerverstoppingen voorkomen

Afvoerverstoppingen, zoals een restafval prop, kunnen eveneens leiden tot lekkages. Afvoeren ontstoppen zijn op zich redelijk eenvoudige klussen, maar afvoerverstoppingen voorkomen blijft altijd de beste optie! Een afvoer verstopping voorkomen doet u door de afvoer eens in de zoveel jaar laten doorspuiten, waardoor restafval geen prop kan vormen.

Loodgieter Amsterdam Gereedschap

6. Gasleidingen aansluiten

Gasleidingen aansluiten moet, zoals u vast en zeker al verwachtte, ook heel nauwkeurig gebeuren. Gas kan immers een gevaar voor uw gezondheid vormen. Gasleidingen aanleggen en eventuele gaslekkages snel oplossen is wat professionele loodgieters ontzettend snel kunnen doen. Een gaslekkage moet zo snel mogelijk opgelost worden, daarom staan onze professionele loodgieters in en om Amsterdam 24 uur per dag voor u klaar. Ook voor een loodgieter in Amsterdam met spoed bent u bij ons aan het juiste adres!

7. Dakbedekking controleren op slijtage

Heeft u last van een lekkend dak of is uw dak wel weer toe aan een controle om lekkage te voorkomen? Ook dakbedekkingen controleren op slijtage is onderdeel van de uitgebreide taakomschrijving van loodgieters. Indien er schade of een groot risico op dakschade wordt geconstateerd wordt een dakrenovatie zeer aangeraden om grotere problemen te voorkomen.

8. Verwarmingen en radiatoren aansluiten

Aan alleen een cv-ketel heeft u niet zo veel, deze moet ook nog aangesloten worden op de radiatoren in huis. Warm water moet kunnen worden aangevoerd en koud water juist weer worden afgevoerd. Hieronder vallen traditionele radiatoren of verwarmingen, maar ook luxe opties zoals vloerverwarming. Wist u dat vloerverwarming zuiniger is? Ja, echt! En ook nog eens ontzettend lekker aan de voeten. In verband met wrap aanbrengen bij de radioterne is dat ook mogelijk.

Onze loodgieters in en om Amsterdam staan 24 uur per dag voor u klaar

Onze loodgieters in Amsterdam staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. Met spoed snellen onze loodgieters Amsterdam door, van noord naar zuid en van oost naar west. Voor een goede startupΒ wilt u immers het liefst zo snel en secuur mogelijk opgelost hebben. Bel ons op 020-6930699 voor loodgieters met spoed of vraag vrijblijvend een offerte aan voor diverse klussen voor loodgieters in en om Amsterdam!

Β 

Neem Contact Op

Β 

Β 

SPOEDSERVICE 24/7
LOODGIETER AMSTERDAM

DIRECT CONTACT OPNEMEN

Afspraak maken met PCStotaal services

WIJ staan voor u klaar

24/7 BEREIKBAAR

Spoedsituatie? Maak gebruik van onze spoedservice

EXPERTS

Voor elke klus hebben we de juiste experts in huis

ADVIES OP MAAT

Betrouwbaar advies van onze ervaren vakmensen

HOGE KWALITEIT

Hoge kwaliteit, hoge service en altijd 1 vast contactpersoon