Riool ontstoppen Amsterdam

Amsterdam & omstreken

Home > Riool ontstoppen > Riool ontstoppen Amsterdam

Een klus waar niemand om staat te springen: het riool ontstoppen. Niet alleen is het voor uzelf een onsmakelijke klus, wat al een reden is om dit uit te besteden. Ook voor een goed en blijvend resultaat is het aan te bevelen om het riool ontstoppen in Amsterdam over te laten aan gediplomeerde vakmensen. Bel daarom het team van PCS Totaal Services als er op korte termijn iemand moet komen om een riool te ontstoppen in de regio Amsterdam/Amstelveen.

Bel direct 020-693 0699. Ook bij spoedsituaties (24/7 bereikbaar voor noodgevallen).

Riool verstopt: waar ligt dat aan?

Het riool kan om diverse oorzaken verstopt raken. Soms is de oorzaak eenvoudig te verhelpen door uzelf of een loodgieter, maar het probleem kan ook uitgebreider zijn. Helaas is door de leek vaak niet vast te stellen of de riool verstopping het gevolg is van een gemakkelijk te verhelpen probleem of een omvangrijke complicatie.

Wellicht is de constructie van het riool beschadigd, of is er schade ontstaan doordat het in eerste instantie niet correct is aangelegd. Vooral bij oudere woningen is het denkbaar dat het huis inmiddels is verzakt, waardoor ook het riool aangetast raakt. De zelfhulpmiddelen om het riool te ontstoppen in Amsterdam zullen dan vanzelfsprekend geen blijvende oplossing kunnen bieden. In het slechtste geval kan het doe-het-zelven aan het riool de schade zelfs verergeren.

Daarom adviseert PCS Totaal om altijd een gecertificeerde loodgieter in te schakelen als u last hebt van één van deze problemen:

 • stank uit de gootsteen, het doucheputje of het toilet;
 • verstopping van de gootsteen, het toilet, bad of de douchecabine;
 • water dat vertraagd wegloopt in één of meerdere afvoeren;
 • een gorgelend geluid vanuit de afvoer.

Riool ontstoppen Amsterdam

De oorzaak vinden vóór het riool ontstoppen in Amsterdam

De gecertificeerde loodgieter voor Amsterdam (en omgeving) van PCS Totaal zal allereerst de situatie in kaart brengen. Zit de verstopping alleen bij het toilet, of loopt het water ook bij de douche, het bad of de gootsteen niet meer weg? Dit vertelt ons iets over de locatie van de verstopping, en kan ook een idee geven van de oorzaak. Er kan namelijk van alles aan de hand zijn waardoor het riool ontstoppen in Amsterdam noodzakelijk is.

Enkele oorzaken kunnen zijn:

 • ophoping van vuil of vet in het riool (let op: haren kunnen ook leiden tot een verstopping);
 • blokkades in het riool door voorwerpen die daar niet horen;
 • schade aan het riool zelf, door achterstallig onderhoud, boomwortels of chemische stoffen;
 • verzakking van de woning, waardoor het riool in het gedrang komt.

Wat kunt u zelf doen bij een verstopt riool?

Het spreekt voor zich dat de verschillende oorzaken van een riool verstopping, een verstopte afvoer of een verstopte wc elk een eigen oplossing vereisen. Het verwijderen van aangekoekt vuil en vet is iets dat woningeigenaren zelf kunnen proberen te bestrijden. Maar bij een groter probleem zal dit geen uitkomst bieden.

Ook moet opgemerkt worden dat doe-het-zelvers het risico lopen dat ze het probleem onbedoeld en onbewust vergroten door gebruik van verkeerde technieken of materialen. Zo kan een riool ontstoppen in Amsterdam met gebruik van de verkeerde chemische middelen permanente schade aan de rioolleiding veroorzaken. Onbedoeld is een klein ongemak dan veranderd in een groter, structureel probleem.

U kunt dit voorkomen door ook bij milde klachten de hulp van PCS Totaal in te schakelen om uw riool te ontstoppen in Amsterdam, Amstelveen, Haarlem, Hoofddorp of Zaandam.

Neem contact met ons op via het formulier of bel 020-693 0699.

Wat kunt u zelf doen bij een verstopt riool

Do’s en don’ts van doe-het-zelven

Bij een lichte verstopping van het riool zijn er een aantal dingen die u zelf kunt proberen. Let wel: er zijn tal van producten verkrijgbaar voor riool ontstoppen in Amsterdam, vaak gewoon in de schappen van de supermarkt. Echter zijn niet al deze producten geschikt voor het doel waarvoor ze verkocht worden.

Ontstoppers op basis van chemische middelen bestrijden opgehoopt vet, vuil en haren, maar kunnen ook het riool aantasten. De bijtende stof zorgt ervoor dat hetgeen dat de verstopping veroorzaakt, wordt opgelost. Op diezelfde manier kan het ook de rioolleiding beschadigen. Daarnaast spreekt het voor zich dat u zelf erg voorzichtig moet zijn bij het werken met deze stoffen: het is schadelijk voor huid, ogen en slijmvliezen. Draag daarom altijd handschoenen en houd u aan de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Riool ontstoppen met baking soda?

Een effectiever en veiliger alternatief is om het riool te ontstoppen met baking soda. Vrijwel elk huishouden heeft wel baking soda in het keukenkastje staan, en laat dit nu net een geschikt middel zijn om vuil en vetresten uit de afvoer op te laten lossen!

U giet ongeveer één eetlepel baking soda in de afvoer, gevolgd door een flinke scheut schoonmaakazijn. Dit mengsel hecht zich aan de vuilresten en kan na ongeveer een kwartier weggespoeld worden. Doe dit met kokend water om het hele mengsel, inclusief de vuilresten, goed weg te spoelen. Bij een hardnekkige verstopping kan het nodig zijn om de soda een nacht zijn werk te laten doen. Spoel dan pas de volgende dag de afvoer door met kokend water.

Heeft ook dit geen effect? Dan is de vuilmassa toch te groot en hardnekkig helaas, en is hulp van een vakman nodig. Of wellicht speelt er een ander probleem. Wacht niet te lang met het maken van een afspraak met de ontstoppingsdienst in Amsterdam, na verloop van tijd kan er meer schade ontstaan aan de afvoer en het riool. Dat bemoeilijkt niet alleen het werk van de loodgieter die uw riool komt ontstoppen in Amstelveen of Amsterdam regio, maar kan de kosten hiervoor ook flink opdrijven.

Riool ontstoppen met een plopper

Een andere doe-het-zelf methode is de ouderwetse plopper. Wie weet heeft u er nog één thuis staan, en anders is de bouwmarkt uw grote vriend. Met een plopper kunt u zuigkracht op de afvoer uitoefenen, waardoor een vastzittend object naar boven gehaald kan worden. Geen prettige klus, maar bij een lichte verstoppingen kan dit effectief zijn. Helpt dit niet, of komt de riool verstopping al na korte tijd terug? Aarzel dan niet en schakel een vakman in om het riool te ontstoppen in Amsterdam of omstreken. Onze loodgieters in Amsterdam en Amstelveen staan voor u klaar om het riool te ontstoppen en het probleem voor u op te lossen.

Riool ontstoppen met een plopper

Wat hoort er wel en niet in het toilet?

Behalve de ophopende vuil- en vetresten kan een riool ook verstopt raken door voorwerpen die daar niet horen. Wist u bijvoorbeeld dat vochtige toiletpapier-doekjes beter niet doorgespoeld kunnen worden? Ondanks dat soms zelfs op de verpakking wordt aangegeven dat de doekjes door het toilet gespoeld kunnen worden, wordt dit sterk afgeraden door loodgieters, gemeenten en waterschappen. De doekjes kunnen samenklonteren met vetresten en al heel snel een verstopping veroorzaken. Ook bestaan deze doekjes, waar ook de make-updoekjes, babydoekjes en schoonmaakdoekjes onder vallen, voor een aanzienlijk deel uit plastic, wat niet verwerkt kan worden in het riool.

Al veel provincies kampen met grootschalige schade aan het riool door de vele huishoudens die vochtige doekjes en huishoudvet door het toilet of de gootsteen spoelen. Met huishoudvet bedoelen we frituurvet, maar ook de vetresten afkomstig van de pannen na het koken. Spoel frituurvet nooit door de gootsteen, maar verzamel dit in de originele verpakking en gooi het zo bij het restafval. Na de jaarwisseling zijn er bij veel supermarkten ook inzamelpunten te vinden voor oud frituurvet waar u gratis gebruik van kunt maken.

Dat frituurvet niet in het riool hoort, is gelukkig al bij veel mensen bekend. Maar de bewustwording over vet na het bakken of grillen kan nog steeds verbeterd worden. In plaats van afspoelen en wassen van de pannen, is het aan te raden om eerst keukenpapier te gebruiken om het overtollige vet te verwijderen. Gooi dit papier in de prullenbak bij het restafval en was daarna pas de pannen af.

Andere voorwerpen die nog wel eens door het toilet worden gespoeld, maar een verstopping kunnen veroorzaken, zijn:

 • maandverband;
 • luiers;
 • tampons;
 • condooms;
 • kattenbakkorrels;

Door echt alleen ontlasting en WC-papier door het toilet te spoelen, kunt u het risico op een verstopping van het riool aanzienlijk verkleinen. Denk hieraan met het hele gezin en voorkom schade aan het riool.

Schade aan het riool

De oorzaken van een verstopt riool kunnen ook ernstiger zijn dan slechts een ophoping van vuil of een vastzittend object. Vooral bij oudere woningen kan het riool verzakt zijn, waardoor het water niet goed meer wegspoelt. Er ontstaat dan een obstructie in het riool, wat vlakbij het toillet kan zijn, of juist dieper in de grond.

Hoe dan ook, wanneer het afvalwater niet kan wegspoelen, zal het uiteindelijk terugkomen, met een overspoeling van het toilet tot gevolg. U kunt dit echter ook merken bij andere delen van de afvoer, zoals een borrelende gootsteen of waterophoping bij het doucheputje. Een renovatie van het riool is dan vaak onoverkomelijk.

Ook hiervoor zijn de specialisten van PCS Totaal de aangewezen hulp. Zoals de naam doet vermoeden, houdt PCS Totaal zich bezig met het totaalpakket rondom loodgieterswerk, inclusief riool inspecties, het riool ontstoppen in Amsterdam en omgeving, aanleg, reparatie en renovatie of installatie van leidingwerk.

Schade aan het riool

Riool reparatie, renovatie en inspectie

Een reparatie of renovatie is iets waar woningeigenaren vaak tegenop zien, maar net als andere delen van het huis zal ook het riool slijtage vertonen na vele jaren trouwe dienst. De levensduur van een rioolbuis kan sterk variëren, maar ligt tussen de 30 en 100 jaar. Vaak is bij nieuwe woningen meer rekening gehouden met duurzaamheid van het riool, maar ook daar ontkomt u niet aan onderhoud en reparaties. De voornaamste oorzaak van schade aan het riool is een verzakking van de woning, maar ook boomwortels kunnen zich in de rioolbuis wringen en ze ontwrichten. Verder is het onderhoud aan het riool een belangrijke factor voor de levensduur ervan.

Goed om te weten, is dat wij nooit zomaar aan de slag gaan zonder eerst onderzoek te doen naar het probleem. Hiervoor kunnen we onder andere een grondige camera-inspectie uitvoeren van uw bestaande afvoer of riool. Of een rookinspectie met rookgenerator om stank te detecteren. Neem contact met ons op voor een prijsopgave of bel 020-693 0699.

Riool reparatie, renovatie en inspectie

Het riool repareren of renoveren

Wanneer PCS Totaal Services ter plaatse komt om een riool te ontstoppen in Amsterdam, Haarlem, Amstelveen of nabijgelegen plaatsen, zullen we eerst het probleem lokaliseren middels een rioolinspectie.

Met een rioolinspectiecamera beoordelen we de staat van het gehele riool en kunnen we de plaats en omvang van de schade goed in beeld brengen. Zodra we hebben vastgesteld waar de schade zich precies bevindt en waardoor deze veroorzaakt wordt, kunnen we een plan maken voor herstel.

Soms is het verhelpen van de verstopping afdoende om het riool weer goed te laten functioneren, maar er kan ook sprake zijn van fundamentele schade aan het rioolsysteem. In gunstige gevallen kunnen we dan slechts een klein deel van de rioolbuis vernieuwen, maar soms is een totale rioolrenovatie niet te voorkomen.

PCS Totaal voert riool reparaties en renovaties van het riool uit met behulp van moderne technieken, en daar profiteert de klant van. Met behulp van relining kunnen we een nieuwe, naadloze laag aanbrengen in het bestaande riool. Door een nieuwe laag toe te voegen, voorkomen we dat de bestaande rioolbuizen verwijderd moeten worden. Dit gedeelte was immers wat een rioolrenovatie in het verleden een erg dure, maar ook arbeidsintensieve klus maakte, omdat een deel van de vloer opengebroken moest worden om de rioolbuizen te bereiken. Men zat niet alleen vast aan de extra kosten voor het verwijderen en herstellen van de vloer, maar de grootschalige reparatie duurde ook lang en maakte de woning soms deels onbewoonbaar voor enige tijd. Een rioolrenovatie door middel van relining kan dit in vrijwel alle situaties voorkomen, de overlast voor de bewoners en omwonenden is nihil te noemen.

Rioolrenovatie zonder open te breken

We kunnen relining inzetten om het beschadigde deel van het riool te herstellen, maar ook voor een complete rioolrenovatie is dit een geschikte techniek. Een bijkomend voordeel van relining is dat de nieuw aangebrachte coating geen naden bevat, waardoor vet en vuil zich minder makkelijk aan de rioolwanden hechten. Deze moderne rioleringen zijn daarom minder gevoelig voor verstoppingen. Relining wordt voor PCS Totaal Services uitgevoerd door middel van spraycoating of de zogenaamde kousmethode, waarbij we van buitenaf een laag stof in de rioolleiding schieten. De kous zal met een speciale hars aan de binnenzijde vasthechten. Ook dit is een naadloze verbinding en daarmee minder vatbaar voor vastklevende vuilresten. Bij beide technieken is de nieuw aangebrachte laag flinterdun, waardoor de doorgang van het riool maar heel minimaal verkleind wordt.

Rioolrenovatie zonder open te breken

Waarom kiest u voor PCS Totaal Services?

PCS Totaal Services gelooft in maatwerk als het gaat om het riool ontstoppen in Amsterdam, reparaties en renovaties aan de riolering. Om de juiste werkwijze te bepalen, is het cruciaal om te weten wat er speelt. De huidige staat van het riool, de doorsnede en het gebruik hebben allen invloed op de te kiezen hersteltechniek. Daarom komen onze loodgieters bij u langs om de situatie betrouwbaar in kaart te kunnen brengen. Pas daarna kunnen we advies op maat geven en vertellen of uw riool geschikt is voor bijvoorbeeld een “kousrenovatie” of relining door middel van spraycoating. Of wellicht speelt er een ander probleem.

Kijk mee met de beelden van onze rioolinspectiecamera en laat u vervolgens adviseren door onze loodgieters voor de regio Amsterdam en Amstelveen. We zorgen vooraf altijd voor een duidelijke offerte, inclusief kostenraming en professioneel, persoonlijk advies.

Vermoedt u schade aan uw riool? Maak dan een afspraak bij PCS Totaal, dan plannen we een rioolinspectie voor u in. Moeten we onmiddelijk het riool ontstoppen in Amsterdam of omstreken? Maak dan gebruik van onze spoedservice en bel naar 020-693 0699. De spoedservice van PCS Totaal is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar!

Default Image

SPOEDSERVICE 24/7
LOODGIETER AMSTERDAM

DIRECT CONTACT OPNEMEN

Afspraak maken met PCStotaal services

WIJ staan voor u klaar

24/7 BEREIKBAAR

Spoedsituatie? Maak gebruik van onze spoedservice

EXPERTS

Voor elke klus hebben we de juiste experts in huis

ADVIES OP MAAT

Betrouwbaar advies van onze ervaren vakmensen

HOGE KWALITEIT

Hoge kwaliteit, hoge service en altijd 1 vast contactpersoon